KEŞKE BÖYLE OLSAYDI – 10 BİROL GANİOĞLU
Merhaba,
Bu yazının yerine, başka bir yazıyı Naci Dayı, yani sevgili Naci Dinçer yazacaktı ve Kale’nin hemen yanındaki alan ile ilgili, bir zamanlar yapılan ve protokola bağlanan bir projeyi anlatacaktı.
Bildiğiniz gibi şu günlerde, ciddi üst solunun enfeksiyonları çeşitlemeleri sürmekte. İki haftadır Dayı’da yorgan-döşeklik. Eh iş başa düştü ve bu ayın yazısını yine ben yazıyorum. Hazır Kale’ye çıkmışken yola devam edip, aklımda Kayaköy’ü yazmak vardı ama bu konuyu başka bir zamana bırakıp, başka bir konuya girmek istiyorum.
Bu defa yazmak istediğim konu; Fethiye’deki festivaller ve etkinlikler. Kendinize şöyle bir sorun. Fethiye’deki etkinliklerin kaç tanesinden haber alabiliyorsunuz? Kaç tanesinin detaylarını öğrenebiliyorsunuz? Kaç tanesine plan yapıp gidebiliyorsunuz? Siz de Kabul edersiniz ki, çok az.
Bu bilgileri bize internet üzerinden verebilecek bir yapı olsa nasıl olur? İnternet üzerinden bir siteye girebilsek, yıllık, aylık ve haftalık olarak etkinlik takvimine ulaşabilsek nasıl olur? Her bir etkinliğe tıkladığımızda detaylar çıksa iyi olmaz mı? Hatta eğer mail adresimiz ile başvuruda bulunur isek, o haftanın etkinlik takvimi gelse, hatta küçük bir ödeme ile eğer abone olur isek bir gün önceden hatırlatma mesajları gelse iyi olmaz mı?
Böylece gidemesek bile neler olduğunun bilgisine ulaşmak bile ayrı bir zevk değil mi? Diyelim ki; bir sergi var. Kimin eserlerinin sergileneceğini bilsek, hatta birkaç ürün örneğinin resimleri sitede olsa, gidemesek bile ufkumuzu açmaz mı? Ya da bir konserin sanatçılarını, eserleri öğrenebilsek. Diyelim ki, güreş tutulacak, güreşçiler anlatılsa, bilsek. Bir spor yarışması olsa, kimler yarışıyor bilsek. Siz bu listeyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz.
Bence, kültürel etkinlik kapsamında olmak üzere her haber bu sitede olmalı. Girişi parasız etkinlikler bu sitede parasız yayınlanmalı. Girişi paralı etkinlikler ise başlık olarak yine parasız yayınlanabilir ama detaylı bir tanıtım istenilir ise bence küçük bir bağış ile yayınlanabilmeli. Bu sitede bilgileri verilen etkinliklerin sponsorları da doğal olarak yayında olabilecektir. Etkinlik ile birlikte sponsorların adlarının da yazılması, kültürel etkinliklere sponsorluk yapan kuruluşları bence cesaretlendirir. Bu yapılacak tanıtım, daha çok sponsorun kültür yaşamımıza destek vermesini sağlayacaktır. Bu da kültür yaşamımıza bir başka destek açılımı olacaktır.
Şimdi….
Bu işi kimin yapması gerektiğini de konuşalım. Bunu Ticaret Odası, Esnaf Odası gibi kuruluşların doğru olmaz. Onların işi ticaret yapmak. Belediye yapabilir ama belediyenin siyasi yanı nedeniyle yanlışlar, yanlış anlaşılmalar ortaya çıkabilir. Oysa bizim çatı örgüt olarak adlandırabileceğimiz bir yapımız var. Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı. Bu vakıf içinde kurucuları olduğu gibi odalar, dernekler dahil olmak üzere pek çok sivil toplum örgütü bulunmakta. Bu yaygın katılım FETAV’ın en büyük avantajı. Yaptırılacak bu düzeydeki bir etkinlik sitesi, kendi masraflarını çıkartır, hatta küçük bir ek gelir bile bırakabilir.
Yapılması gereken tek şey, bu konuda karar alıp, bir iletişim firması ile uygulamayı konuşmak ve işi sözleşmeye bağlamak.
FETAV Yönetim Kurulu üyeleri umarım bu önerimi değerlendirir ve sonuçlandırır. 🙂
Eh. Bu yazıyı da tamamladık. Gelecek yazıda görüşmek üzere.
Sevgi ile kalın.